Назад к списку

Якісна теплоізоляція – це відповідальність

Що ховається в будівлі за стінами і під верхніми поверхами і має вирішальний вплив на енергоефективність? Ну і звичайно, утеплення - одна з важливих складових у відповідальному, екологічному будівництві. 

Ізоляція – це завжди зміна клімату, оскільки вона ефективно зменшує викиди вуглекислого газу будівлями, зменшуючи енергію, необхідну для опалення та охолодження. Співвідношення 1:200 резюмує найважливіше в кількох цифрах: на кожну тонну вуглекислого газу, виробленого під час виробництва мінеральної вати, заощаджується приблизно 200 тонн викидів вуглекислого газу протягом 50 років*.

«Будівлі виробляють більше третини викидів вуглекислого газу в регіоні ЄС. Усі наші будинки є частиною цього цілого, і завдяки більш відповідальній ізоляції ми можемо значно підвищити енергоефективність. Це цінується все більшою кількістю споживачів і будівельників», — каже Еммі Пііспанен, менеджер із комунікацій у сфері ізоляції в Європі компанії Owens Corning Paroc.

Багаторічна робота на довкілля

Виробники теплоізоляції роками конкурують у розробці ще більш енергоефективних продуктів і виробничих процесів. Paroc брав активну участь у цій конкуренції з самого початку: навесні 2021 року ми випустили нашу першу теплоізоляцію з нейтральним вмістом вуглецю PAROC Natura Lana, яка виробляється на заводі в Парайнені.

«У виробництві Natura Lana використовуються технології низьковуглецевої плавки, відновлювана електроенергія та перероблена кам’яна вата. Ми компенсуємо залишкову невелику кількість викидів через систему сертифікації Золотого стандарту», ​​– каже Тар’я Карху, менеджер з маркетингу Paroc у Фінляндії.

Окрім скорочення викидів вуглекислого газу, Paroc інвестує значні кошти в розвиток економіки замкнутого циклу. Ми переробляємо виробничі надлишки на наших заводах, і зараз і в майбутньому також буде приділено увагу послугам переробки для клієнтів. Спільно з виробниками пластику та нашими клієнтами вживаються заходи щодо зменшення обсягів упаковки з пластику. Чудовим прикладом співпраці з клієнтами є Польща; На основі ідеї, яка народилася на будівельному майданчику, була розроблена нова технологія упаковки для ламелей з кам’яної вати з на 50% меншим вмістом пластику.

Йоганна Харіла, директор з маркетингу європейського бізнесу ізоляції будівель, підкреслює, що клієнти є важливими партнерами Paroc у розробці нових інновацій. Вони теж вміють вимагати відповідальності, і це добре!

«Сприяння екологічній відповідальності – це довгострокова робота. Мета полягає в тому, щоб до 2030 року на наших заводах більше не утворювалося сміття, і ми прагнемо вдвічі скоротити наші викиди вуглекислого газу», — говорить Харіла. З точки зору нашого європейського виробництва, було досягнуто значного скорочення викидів вуглекислого газу на 30%, коли ми запровадили відновлювану електроенергію в лініях електропередач польського заводу на початку 2022 року.

Відповідальність в основі діяльності Paroc

Як компанія, Paroc прагне піклуватися про людей і планету, і відповідальність є основою всієї нашої діяльності. Це стосується як продуктів, які ми виробляємо, так і принципів, згідно з якими ми працюємо. Для нас усвідомлення рівності та однаковості є важливою частиною відповідальності.

«Корпоративна відповідальність включає багато важливих питань, важливість яких зараз ще краще усвідомлюється. У результаті все більше уваги приділяється їх просуванню в компаніях – тут і в інших місцях – і це чудово», – каже Тар’я Карху.

Робота на основі відповідальності – це тип стійкості, де для досягнення результату потрібні постійні заходи. Речі не змінюються за одну ніч; не однією особою, а спільною роботою. У Paroc ми дивимося в майбутнє, щодня кидаємо виклик собі та один одному, і ми разом прагнемо досягти цілей, які створять краще майбутнє.

 *Джерело: Eurima

                             __________________________________________________________________________________________________________________