Назад к списку

Новий калькулятор PAROC CO2 дозволяє легко розрахувати вуглецевий слід

 

OC Paroc запустив онлайн-калькулятор для швидкого та легкого розрахунку значення GWP будівельної ізоляції PAROC різної товщини.

Робота дизайнерів стає легшою завдяки новому калькулятору CO2 PAROC®, який дозволяє швидко та легко розрахувати вуглецевий слід будівельних ізоляційних продуктів PAROC®. Калькулятор базується на значеннях, включених до екологічних декларацій продукту (EPD) відповідно до EN 15804 +A2. Ці значення використовуються для розрахунку потенціалу глобального потепління (GWP) продуктів. Раніше ці типи обчислень вимагали багато часу та вимагали додаткового збору й узагальнення даних. Тепер калькулятор PAROC CO2 забезпечує автоматичні розрахунки, тож легко перевірити вуглецевий слід одного теплоізоляційного продукту PAROC для будь-якої товщини.

«Ми хотіли створити калькулятор, який справді спростить і пришвидшить роботу дизайнерів, а також допоможе зробити точніші розрахунки», — говорить Юха Лайхонен, керівник OC Paroc Circular Economy, Nordics.

Калькулятор PAROC CO2 показує викиди на квадратний метр, на кілограм і на кубічний метр

Калькулятор показує еквівалент викидів CO2 у різних одиницях, що відповідають потребам різних проектних програм (кг CO2-екв. кг/кг, кг CO2-екв./м2 і кг CO2-екв./м3). Це полегшує порівняння продуктів PAROC між собою. Також калькулятор показує щільність і термостійкість виробу в потрібній товщині.

Значення GWP, яке повідомляє калькулятор, базується на модулях EPD A1-A3, які документують викиди від виробничого процесу, і A1-C4, які охоплюють стадію виробництва, складання та стадію завершення життєвого циклу продукту. На значення GWP окремого виробу з кам’яної вати в першу чергу впливають виробнича лінія та товщина виробу. Щоб переконатися, що калькулятор використовує викиди з правильного виробничого об’єкта як основу для значень, він бере до уваги місцезнаходження користувача. Потім калькулятор надає точне значення GWP для будівельної ізоляції PAROC, доступної на цьому конкретному ринку.

Калькулятор PAROC CO2 доступний для будівельної ізоляції PAROC на цих ринках місцевою мовою: Данія, Естонія, Фінляндія, Німеччина, Норвегія, Латвія, Литва, Польща, Швеція.

«Ми хочемо створювати стійкі будівлі разом із нашими клієнтами. Розробка простого у використанні калькулятора є ще одним конкретним кроком у полегшенні екологічного вибору», — говорить Юха Лайхонен.

Чекаємо коли калькулятор PAROC CO2 буде доступний для будівельної ізоляції PAROC на ринках українською мовою.

                   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------