Назад к списку

PAROC ZEROfix - унікальна система кріплення з великими можливостями

 

PAROC ZEROfix — це унікальна самонесуча система кріплення з невеликою кількістю компонентів, яка швидко та легко кріпить фасад до несучої рами через зовнішній шар ізоляції. Система може використовуватися з декількома фасадними матеріалами та схвалена відповідно до вогнетривкості SP FIRE 105.

Ізоляція відіграє вирішальну роль у підтримці комфортного середовища в приміщенні та підвищенні енергоефективності будівель. Це допомагає мінімізувати передачу тепла та звуку, що особливо важливо для створення енергоефективного та сталого середовища проживання.

- PAROC ZEROfix складається з кількох компонентів і швидко збирається. З точки зору будівельників, гнучкі та прості рішення важливі, тому що час – це гроші, – каже Мікаель Олофссон, менеджер зі скандинавських продуктів Paroc.

Несучі та ізоляційні

Спосіб кріплення складається з горизонтальних і кутових фасадних шурупів, які можна протягнути прямо через планку і в каркас позаду, незалежно від того, дерев’яний, бетонний або цегляний. Шурупи фіксують планку із зовнішнього боку утеплювача, після чого можна монтувати фасад. PAROC ZEROfix можна використовувати на всіх типах будівель у будівельних класах Br1, Br2 та Br3.

- «Рішення легко використати, оскільки воно підтримує та ізолює», — говорить Крістіан Льофенхольм, відділ технічних продажів Paroc. Він каже, що багато працює з дизайнерами та архітекторами, яких головне цікавить, чи можна втілити їхні ідеї, як правило, вони це роблять із ZEROfix.

- Оскільки існують рішення з системою, які протестовані та схвалені відповідно до SP Fire 105, вона стає доступною для будівель Br1, і в цьому полягає сама витонченість системи. Архітектори часто вже мають чітке уявлення про те, як вони хочуть, щоб виглядав фасад, і тоді ми повинні повідомити їм, чи зможемо вирішити питання ізоляції для них за цих умов, продовжує Крістіан Лефвенхольм.

Допомога з розміром

Колега Мікаель Раак є регіональним продавцем і тому має більше контактів із будівельними підрядниками, тобто тими, хто розміщує замовлення на бажаний матеріал.

З ZEROfix етапи замовлення невеликі: спочатку вони обирають, який у них каркас, потім яку товщину ізоляції вони хочуть, де доступно все від 100 до 300 міліметрів. Paroc має просту програму розрахунку на веб-сайті, яка допомагає клієнту визначити розміри системи та підготувати документи для замовлення як для ізоляції, так і для кількості аксесуарів.

– Тоді монтаж – це те, з чим більшість будівельних компаній справляються самі. Для інших систем, які, наприклад, складаються з алюмінієвих профілів, часто доводиться наймати додаткового підрядника, що, звичайно, стає додатковим коштом. «З ZEROfix — це просто використання викрутки, про що будівельники добре знають», — пояснює Мікаель Раак.

Нове будівництво та ремонт

Ще одна перевага ZEROfix полягає в тому, що він так само добре працює як при ремонті будівель, так і при новому будівництві.

– Звичайно, це залежить від підкладки та її якості. Але якщо у вас несучий бетонний або дерев’яний каркас, проблем немає. «Саму збірку можна майже порівняти зі створенням Лего», — продовжує Мікаель Олофссон, який також наголошує, що система комплексна з невеликою кількістю гвинтів, що мінімізує теплові містки.

Пожежобезпечний та енергоефективний

Сама ізоляція складається з кам’яної вати, міцного продукту, який довговічний. Він також є енергоефективним, оскільки знижує витрати на електроенергію. Він також захищає від шуму та інших зовнішніх шумів. І останнє, але не менш важливе: кам’яна вата є негорючою речовиною, що робить ізоляційний розчин, а отже й будівлю, вогнестійким.

- Якщо вам потрібно будувати в місці, де дуже вітряно, ми можемо запропонувати більш вітрозахисну ізоляцію, поєднавши ZEROfix з продуктом під назвою PAROC Cortex. Він має інтегрований і відкритий захист від вітру, а також класифікується як негорючий, продовжує Мікаель Раак.

– Ми багато працюємо з протипожежною проблемою, і кам’яна вата відноситься до єврокласу А1. Це означає, що утеплювач є негорючим і робить його пасивним протипожежним захистом і запобігає поширенню вогню. Таким чином, люди дають більше часу для евакуації з будівлі в разі пожежі, додає Мікаель Олофссон.

                        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------