Назад к списку

Пожежна безпека може бути безпосередньо пов’язана зі стійкістю будівельних матеріалів

Пожежна безпека є важливою частиною будівельного середовища, оскільки пожежі в будівлях виділяють токсичні гази, вуглець та інші шкідливі викиди. Правильний монтаж систем опалення, вентиляції та кондиціонування відіграє важливу роль у забезпеченні пожежної безпеки будівель.

Коли будівля горить, дим виділяє токсичні гази та побічні продукти, які погіршують якість повітря, забруднюють ґрунт і забруднюють ґрунтові води. 

Реконструкція пошкоджених будівель також призводить до викидів CO2 через виробництво нових будівельних матеріалів, необхідних для реконструкції будівлі. Не кажучи вже про соціальні, економічні та емоційні аспекти загибелі людей під час пожежі та втрати житла, робочих місць та доходи.

З цих причин під час вибору будівельних матеріалів важливий є рейтинг вогнестійкості. Це включає матеріали та ізоляцію для систем HVAC.

Проникнення відіграють вирішальну роль

Рішення HVAC, такі як вентиляційні канали та водопровідні труби, присутні в стінах будівель, включно з протипожежними стінами. Це означає, що їх вогнестійкість відіграє важливу роль у забезпеченні пожежної безпеки всієї будівлі.

На додаток до вищесказаного, якщо системи опалення, вентиляції та кондиціонування повітря та проходи не встановлені належним чином, захищені та ізольовані відповідними вогнестійкими матеріалами, вони потенційно можуть прискорити поширення вогню різними частинами будівлі, збільшуючи збиток. Тому дуже важливо вибирати ізоляційні рішення, перевірені та сертифіковані відповідно до їх вогнестійкості.

У Owens Corning PAROC дуже серйозно ставляться до пожежної безпеки. У них є досвідчена та віддана команда, яка працює над тестуванням продуктів і рішень, гарантуючи їх сертифікацію відповідно до останніх узгоджених європейських стандартів.

У результаті можуть запропонувати клієнтам різноманітні вогнестійкі рішення та чіткі інструкції з монтажу для забезпечення вогнестійких характеристик продуктів, таких як ізоляція для каналів і труб. Вони створюють прості інструкції та сертифікати для кінцевих користувачів. Це те, за що отримують багато позитивних відгуків від клієнтів.

Кам'яна вата PAROC® є негорючою

Вибір ізоляційного матеріалу може мати великий вплив на пожежну безпеку систем опалення, вентиляції та кондиціонування та всієї будівлі. 

Усі теплоізоляційні рішення PAROC® для систем HVAC виготовляються з негорючої кам’яної вати. Насправді він може витримувати температуру до 1000ºC.

Ізоляційні рішення PAROC® для систем HVAC класифікуються як євроклас A1 або A2(L)-s1,d0 – найвищий європейський клас вогнестійкості будівельних матеріалів. Крім того, що кам’яна вата PAROC® негорюча, під час пожежі виділяє лише мінімальну кількість диму. 

Це означає, що продукти та рішення PAROC® Stonewool сприяють підвищенню протипожежної ефективності систем опалення, вентиляції та кондиціонування та є критично важливим компонентом вашої будівлі в цілому.






Іна Кіто, менеджер з ринкового обслуговування та технічної підтримки, OC PAROC


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------