Назад к списку

Кам'яна вата PAROC зігріває Україну

Березень вважається першим весняним місяцем в Україні, але він все ще морозний з температурою значно нижче 0° вночі. Ситуація в зимові місяці була неймовірно важкою в суспільстві, яке більше року перебувало в найгіршій гуманітарній кризі з часів Другої світової війни.

Дах над головою забезпечує безпеку

Під час кризи екстрена допомога найважливіша. Їжа, ліки та теплий одяг, а ще – ночівля та дах над головою. Через механізм цивільного захисту ЄС, rescEU, ЄС дав Швеції через Агентство захисту та готовності громади (MSB) завдання створити тимчасовий потенціал для тимчасового житла, що передбачало придбання 4000 шведської організації Better Shelters. Допоміжні житлові одиниці. Це модульні будинки в плоских упаковках, які можна швидко відправити туди, де в Європі є найбільші потреби. Будиночки оснащені ліжками, освітленням, джерелом тепла та електрикою. MSB відповідає за доставку та монтаж аварійного житла до постраждалого району, який потребує підтримки.

Тепер це фінансування від ЄС може забезпечити терміновий притулок до 20 000 українських біженців і стати безпечним притулком як для дітей, так і для дорослих, які чекають на повернення додому.

Теплий і вогнетривкий притулок

Щоб зробити будинки затишними та теплими, вони утеплені кам’яною ватою PAROC, доставленою з заводу в Хеллекісі. Кам'яна вата - природний міцний ізоляційний матеріал, який має дуже хороші теплові властивості, а також вогнестійкий і вологостійкий.

«Надзвичайно приємно мати можливість постачати матеріал для такого проєкту», — каже Емма Ліндер, яка є відповідальним продавцем і особою, яка підтримувала зв’язок з AB Karl Hedin, який відповідав за доставку будівельних матеріалів. 

«Ми підготували спеціальну вантажну зону на заводі, щоб полегшити українські перевезення. Загалом це було близько 900 тонн утеплювача PAROC, що відповідає 116 автомобілям із причепами».


Йоакім Бренден, директор фабрики в Hällekis, погоджується:

«Дуже приємно, що завдяки нашим продуктам ми можемо допомогти людям, які цього потребують. Ми знаємо, що ці аварійні притулки можуть мати вирішальне значення для виживання сімей під час війни яка зараз в Україні, так і в інших проблемних точках Європи».

Перші тимчасові будинки вже були відправлені влітку 2022 року і використовувалися протягом зимових місяців в Україні.

Усі матеріали фінансуються Європейським Союзом. Проте думки та позиції, висловлені в тексті вище, належать виключно компанії Paroc AB і не обов’язково відображають позиції Європейського Союзу чи Європейської Комісії. Ні Європейський Союз, ні орган, що надає гранти, не можуть нести за них відповідальності.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------