Назад к списку

Нова оптимізована ізоляція для енергоефективних вентильованих фасадів


Зараз Paroc запускає нову ізоляційну плиту для теплоізоляції та вітрозахисту вентильованих зовнішніх стін PAROC Tento.

Розробили PAROC Tento, нову теплоізоляційну плиту, призначену для теплоізоляції та захисту від вітру для вентильованих фасадів та інших типів вентильованих конструкцій. З 2 квітня новий диск замінить поточний асортимент плит PAROC WAS 35(t, tt) і PAROC WAS 25t. 

PAROC Tento використовується як основна теплоізоляція в вентильованих одношарових конструкціях, таких як система PAROC ZERO, вентильованих фасадах з кронштейнами та тришарових цегляних стінах. 

У двошарових рішеннях листи товщиною 30-50 мм використовуються для вітрозахисту шарів теплоізоляції, що складаються з листів меншої щільності. 

Листи PAROC Tento мають низьку теплопровідність, низьку повітропроникність і відкриті для дифузії. Плити виготовлені з негорючої кам'яної вати і відносяться до найвищого класу пожежогасіння Єврокласу А1. Тому їх можна використовувати для теплоізоляції фасадів у будівлях будь-якого призначення та висоти фасаду.

Переваги PAROC Tento

1. Низька повітропроникність
PAROC Tento має повітропроникність l= 30*10-6 м3/м2*с*Па. Згідно з дослідженням і чисельним моделюванням, проведеним Центром технологічних досліджень VTT, цього значення повітропроникності достатньо для теплоізоляції, яка використовується у вентильованих фасадах з різною висотою будівель у різних кліматичних зонах. 

2. Водопроникність
Опір паропроникності (μ) PAROC Tento дорівнює 1, що означає, що водяна пара випаровується через ізоляцію так само легко, як і через шар повітря такої ж товщини. В утеплювачі не буде накопичуватися конденсат, а на поверхні плити через вентильований повітряний зазор буде випаровуватися водяна пара з конструкції стіни.

3. Лямбда 0,033
Коефіцієнт теплопровідності PAROC Tento Klimativa дуже низький і становить 0,033 Вт/мК. Це призводить до кращої теплоізоляційної здатності (R) ізоляційного шару та низького коефіцієнта теплопередачі (U-значення) для конструкції. У одношарових ізоляційних рішеннях низька теплопровідність означає більш енергоефективні конструкції зовнішніх стін. Чим менше значення, тим менше тепла передається, що робить цей утеплювач дуже енергоефективним.

4. 5 кПа
При кріпленні шару утеплювача до стіни важливо не стискати теплоізоляцію. PAROC Tento має напругу стиску 5 кПа, що означає, що він краще зберігає свою форму та товщину під тиском монтажних робіт та кріплень.

Рішення PAROC TENTO

PAROC Tento доступний у двох розмірах: 

  • Tento t поставляється у форматі 1200 х 600 мм і товщиною 45 мм. Застосовується, коли утеплювач укладається в один шар.
  • Tento tt поставляється у форматі 1200 х 2700 мм і товщиною 30-95 мм. Він використовується в дво- або багатошарових системах ізоляції, де більший формат покриває більшу поверхню. 

Ізоляція Tento t з одного боку покрита флісом зі скловолокна натурального кольору. Tento tt має скловолокно натурального кольору з обох сторін.
                -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------