Назад к списку

Високі будівлі та багатолюдні міста – пожежна безпека важлива, як ніколи


Швидше, вище та ближче одне до одного – ось майбутнє будівель у Європі, оскільки міста швидко ростуть, а простір обмежений. При будівництві та виборі матеріалів потрібно враховувати багато речей: довговічність, технічні властивості, довговічність, якість, бюджет... і, звичайно, пожежну безпеку.

Уникнення катастроф

За останні кілька років у Європі сталося кілька руйнівних пожеж у житлових будинках. Це пояснює, чому питання пожежної безпеки доводиться знову піднімати, а бажання шукати способи уникнути подібних лих однозначно є.

У кожній європейській країні діють свої будівельні норми, які містять певні правила пожежної безпеки. У Данії, наприклад, є набір правил для різних типів будівель, таких як будинки престарілих, звідки люди не можуть евакуюватися самостійно, або торгові центри, де багато людей знаходяться в одному місці. Кожен нормативний документ містить чіткі вимоги до матеріалів та їх вогнестійкості.

В інших країнах будівельні практики та правила відрізняються, що дозволяє використовувати інші типи конструкцій і матеріалів, але ці відмінності не повинні заважати безпеці наших громадян. Наші будівлі мають бути безпечними для проживання та роботи людей.

Важливим елементом є негорючість

Для досягнення пожежної безпеки в будівлях важливо дотримуватися всіх національних норм і вибирати будівельні матеріали, які відповідають мінімальним вимогам або перевищують їх.Це особливо актуально при виборі утеплювача, оскільки негорючий утеплювач є важливим елементом обмеження поширення вогню. У високих і складних будівлях, зокрема, де евакуація складніша і займає більше часу, негорючі матеріали можуть запобігти поширенню вогню з одного відсіку в інший і з однієї будівлі в іншу.

Усі теплоізоляційні вироби з кам’яної вати PAROC® відносяться до єврокласу А1 – найвищого європейського класу вогнестійкості. Вони негорючі, тобто зберігають свої вогнестійкі властивості до 1000 ºC. Вони можуть запобігти поширенню вогню та захистити конструкції від обвалення до 4 годин. 

Крім того, ізоляція з кам’яної вати PAROC® захищає горючі матеріали до 60 хвилин і виділяє дуже невелику кількість диму під час пожежі.

Простіше кажучи, негорюча ізоляція сприяє підвищенню вогнестійкості будівель. Це те, що зараз потрібно швидко зростаючим містам Європи.

                     ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------